|
Stran: 2/2
|
| Avtor |
Sporočilo |
nenon
Newbie

Pridružen/-a: Aug 23, 2007
|
Tudi jaz se ukvarjam z modeliranjem, izdelujem svoje modele, včasih naredim tudi kaj posebnega ter izdelam kaj res neobičajnega - najraje načrtujem kopalnice, kuhinje in opremo ter drugo.
Zanimam pa me, na kakšne načine lahko vse tržiš te modele-izdelke oz. če jih sploh lahko in kako?
(tudi sam bom v prihodjne objavil kako sliko)
|
| Sre Mar 19, 2008 20:15 pm |
|
 |
Porta
Newbie

Pridružen/-a: Jan 04, 2007
|
nenon je napisal/a:Tudi jaz se ukvarjam z modeliranjem, izdelujem svoje modele, včasih naredim tudi kaj posebnega ter izdelam kaj res neobičajnega - najraje načrtujem kopalnice, kuhinje in opremo ter drugo.
Zanimam pa me, na kakšne načine lahko vse tržiš te modele-izdelke oz. če jih sploh lahko in kako?
(tudi sam bom v prihodjne objavil kako sliko)
Probaj se zmenit z kakšnim podjetjem, da jim narediš novo linijo pohištva.
Vse se začne s pogodbam in referencam....je pa v Sloveniji velika večina samih "nakladačev in nategunov"
Karkoli že delaš...nič ne delaj brez podpisane pogodbe, kjer je naveden znesek in obseg dela...katerega boš naredil za neko podjetje....najverjetneje boš slišal...dajte najprej narest neko idejno...pol bomo pa videli  Videl boš pa en k....
Lažje je delat nek produkt oz. namesto omar...kakšen stol ali kaj podobnega...se da prej kaj zmenit, ampak NIKOLI nič ne delaj in ne puščaj pri naročniku brez podpisane pogodbe
|
| Ned Mar 23, 2008 17:49 pm |
|
 |
nenon
Newbie

|
Ja, mam željo, da bi se zmeno z kakim podjetjem, vendar se še prej moram marsikaj naučiti o teh poslih in zadevah. Npr. pisal sem kar nekaj podjetjem, da bi mi svetovali, kako je s tem delom, vendar sem odg. dobil le od enega in še ta je bil bolj skop.  No, tudi v programih še nisem profesionalec; vaja dela mojstra
Z dobrimi nasveti pa kar na dan:
|
| Ned Mar 23, 2008 20:44 pm |
|
 |
Porta
Newbie

|
nenon je napisal/a:Ja, mam željo, da bi se zmeno z kakim podjetjem, vendar se še prej moram marsikaj naučiti o teh poslih in zadevah. Npr. pisal sem kar nekaj podjetjem, da bi mi svetovali, kako je s tem delom, vendar sem odg. dobil le od enega in še ta je bil bolj skop. No, tudi v programih še nisem profesionalec; vaja dela mojstra
Z dobrimi nasveti pa kar na dan:
Najboljša šola je, da probaš in si "nategnjen"...tako si zapomniš kaj ne smeš.
Za vsako predstavitev nekega koncepta potrebuješ sledeče:
1. Dobro poznavanje trga "tudi tujega".
2. Dobro zastavljen koncept produkta.....na vsako vprašanje moraš imeti odgovor zakaj je to tam in zakaj ne.
3. Produkt mora biti tržno zanimiv in izvedljiv....ne, da je naprimer ena omara narejena iz enega kosa aluminija, ker je to bankrot (kalupi, itd...) in ga ni proizvajalca, ki se bo spravil narest zadevo.
4. In vedno stoj za svojimi stališči in nikoli ne dvomi vase
5. Če res želiš, da ti rata...se poveži s tujino, kjer 100x bolje cenijo delo tudi v €€€  "v Sloveniji si pa en k... po domače povedano"....saj veš kaj pravijo...če ti v tujini rata si v Sloveniji BOG za vse
6. In zadnji nasvet....NIKOLI ne obupaj
|
| Pon Mar 24, 2008 13:22 pm |
|
 |
nenon
Newbie

|
Hvala za novo dozo vzpodbude!  Me pa še nekaj zanima: Ko izdelujem modele, mora biti vsak kos (npr. lesa) posebej izrisan? In kako je z načrti? Je dovolj le model ali so še potrebni za predstavitev izdelka načrti?
Da je v tujini boljše, sem predvideval, malo bom še raziskoval in se spet oglasim z vprašanji.
pa HVALA, ker res znaš svetovat!
|
| Pon Mar 24, 2008 19:36 pm |
|
 |
fubick
notNewbe

Pridružen/-a: May 22, 2006
|
Če rab kdo
www.fubiano.com/razno/studio.rar
!!! 3dsmax 2009, vray 1.5 sp2 !!!
|
| Sre Jul 09, 2008 17:25 pm |
|
 |
Porta
Newbie

|
Sam tole je pa zajeban naredit..a ne?
Mal heca...da ne bo kdo zameril
|
| Čet Jul 10, 2008 13:10 pm |
|
 |
|
|
Danes je Čet Jul 24, 2008 15:15 pm | Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
|
Stran: 2/2
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|